Sunday, February 7, 2010

High 5

United mengganas lagi. 5 gol tanpa berbalas. Pasukan nampak penuh berkeyakinan tinggi dlm tempoh 2 minggu ini. Dgn 3 jaringan minggu lps ke atas Arsenal, minggu ini jumlah menjadi 8 gol, bolos 1 gol. HEBAT!

Permainan lebih teratur di bahagian tengah yg dikemudi oleh Carrick dan Fletcher. Mereka berjaya mengawal posessi bola dan serangan dapat dicipta melalui Nani yg sedang hit form dan Valencia yg mmg diakui kelajuan di bahagian sayap kanan.

Seperti Fergie komen minggu lps, perbezaan United dan team lawan adalah United mempunyai Rooney. Dan mmg btol. Setelah hampir ke rehat separuh masa pertama, dia muncul lagi memecah deadlock. Tandukan hasil umpanan dari Fletcher mmg James takleh buat pape. Hantaran itu adalah pertama dari Fletcher. Sebelum tu, Neville je dok cross semasa corner, sume tak menjadi. Mmg Neville 'the middle finger' patut bersara ujung musim ini.

Yeay, aku skor lagi. Dah sama dgn musim lepas, 23 gol!

Dah 1 gol, ingat nak slow down. Tapi Rooney jelas ada idea lain. Dia sempat memberi bola kepada Nani di ujung kiri padang semasa counter attack. Selepas ketiadaan Ronaldo, Nani lebih konpiden utk menggelecek pihak lawan. Minggu lps dah membuat pihak lawan skor own gol. Kali ini berlaku lagi. Haha! Tahniah Nani kerana berjaya membuat Fergie tak jadi jual anda di transfer window Januari lps.

Haha, aku tak kena jual. So aku kena main baik2. Thanks Fergie!

Separuh masa kedua lebih kepada persoalan berapa byk lagi United akan sumbat. Dan jawapannya adalah lagi 3 gol. Carrick dgn deflected gol, Berba yg tetiba on form utk seminit dan skor. Yg terakhir own gol hasil Wilson yg mmg cantik kalau dia mmg striker.

Analisis mengatakan United mmg on form bila kembali ke gagang, iaitu kembali ke puncak liga. Chelsea akan kalut dgn stress ini tambahan kapten mereka sibuk dgn masalah keluarga. Rooney tgh high, team tgh high, defence dept kembali gagah, tiada apa yg perlu dirisaukan buat masa ini.

AC Milan, antara biggest fixture for this season, kami tunggu anda!

No comments:

Post a Comment