Tuesday, January 26, 2010

Shearer: United nothing without Rooney



Aku dah lama tak menulis di sini. Mungkin sbb tak sempat. Masa byk diluangkan bersama keluarga, maklumlah wiken. Nak tulis macam2, Diouf, 4gol Rooney, etc. Tapi bila Shearer bersuara, aku lak nak bersuara.

Shearer ckp, "United nothing without Rooney". Apa barang? Perlu ke dia bersuara utk hal2 dalaman United?

Mmg Rooney seolah2 hero dlm team. Tapi as usual, every season there will be the hero. And this season it's Rooney I supposed. Perkara yg sama musim lepas, "United nothing without Ronaldo". Dia yg bawak United ke takhta liga kali ke-3 berturut2, ke final UCL di Rome, etc. Musim 07/08 pulak "United nothing without Ferdinand". Dgn sasa dia berkubu di pertahanan sehingga menang liga dan UCL!

So apa nak heran bila Rooney step up for this season. Ledakan 4gol wiken aritu mmg buat semua orang membeliakkan mata kat dia. Long way to go but we'll see.

Aku admit season ni kurang umph dlm team United. Takde sape nak naikkan semangat bila ketinggalan 0-1, takde orang boleh buat opponenet cuak bila dia pegang bola, takde player yg boleh turn things upside down, karisma hilang, aura bertaburan. Harapan ialah Rooney boleh memberi semua itu at least utk season ni. Mari menang Carling Cup, liga kali ke-4 (rekod baru) dan UCL utk kali ke-4 dlm sejarah United!


Glory Glory Man United!!!

No comments:

Post a Comment